Novosti header module

Ministarstvo znanosti i obrazovanja od akademske godine 2017./2018. dodjeljuje državne stipendije u STEM područjima znanosti. Već su upućeni prvi e-mailovi onim studentima koje je Ministarstvo identificiralo kao redovite studente na studijskim programima u STEM područjima znanosti.

Studenti su dužni ovdje provjeriti jesu li primili upućene e-mailove i provjeriti ispravnost svojih podataka o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature. VAŽNO: ustanovljeno je da nekolicina studenata nema upisan e-mail u AAI sustavu. Ti studenti nisu primili e-mail za provjeru podataka, ali podatke mogu provjeriti na istoj poveznici naknadno nakon otvaranja Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. na matičnoj ustanovi.

Studenti nemaju razloga za zabrinutost ukoliko nisu primili e-mail s uputama za provjeru podataka, budući da oni i dalje konkuriraju za STEM stipendiju.

U navedenu aplikaciju studenti se prijavljuju putem svog Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. elektroničkog identiteta pri čemu će im se dodijeliti jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi. Ukoliko student primijeti da njegovi podaci u aplikaciji (broj ECTS-a i prosjek ocjena) nisu ispravni, dužan je obratiti se visokom učilištu u svrhu ispravka podataka ili provjere podataka na stranicama ISSP-a. Ukoliko podaci o rezultatima državne mature nisu ispravni, student se treba obratiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa svojim OIB-om, kako bi Ministarstvo provjerilo podatke s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Napominjemo kako su za studente prve godine vidljivi samo podaci o državnoj maturi iz matematike (te fizike, kemije i biologije ukoliko ih je student polagao), a za studente druge i treće godine vidljivi su prosjek ocjena i broj stečenih ECTS bodova u tijeku dosadašnjeg studija. Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

VAŽNO:

  • podaci o godini završetka srednjoškolskog obrazovanja u postupku su preuzimanja iz e-Matice te bi uskoro unutar aplikacije trebali biti vidljivi svim studentima
  • identifikacijske oznake u postupku su generiranja i bit će svim studentima pravovremene dodijeljene i vidljive unutar aplikacije
  • kako postoji određeni broj studenata koji nemaju evidentiranu e-mail adresu AAI sustava, studenti moraju provjeriti Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. identitet i ažurirati adresu u ISVU sustavu na matičnoj ustanovi kako bi mogli pravovremeno primati daljnje obavijesti

Podatke je moguće ispraviti zaključno s danom 10. studenim 2017. godine do 12:00 h. Ukoliko do navedenog vremena nisu ispravljeni podaci, uzeti će se podaci koji su navedeni u aplikaciji te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.

Dodjela stipendija se provodi temeljem Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (NN 61/17 i NN 95/17), odnosno temeljem podataka koje su Ministarstvu dostavila visoka učilišta koja izvode studijske programe u STEM područjima znanosti i Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.